Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
9.16 MB
2020-12-03 13:49:59
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
260
761
Rövid leírás | Teljes leírás (306.81 KB)

Kanizsa 2003. 026-028. szám július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XI. évfolyam 26. szám • 2003. Július 3.
Megjelenik 21.000 példányban
TISZTÚJÍTÁS AZ MSZP-NÉL
ÚJ ELNÖK, ÚJ ELNÖKSÉG
http://kanizsaujsag.kanizsa.huj)
- A helyi MSZP szervezet teljes vezetői garnitúrájának cseréjére került sor az elmúlt pénteken lezajlott küldöttgyűlésen — kezdte sajtótájékoztatóját Böröcz Zoltán, az újonnan megválasztott városi elnök.
Mint elhangzott, mindez nem volt előzmények nélküli, többen szükségesnek és szükségszerűnek érezték a tisztújítást. Februárban — mondta az elnök —, a legutóbbi vezetőség- és elnökségválasztás nyomán kikerültek a szocialisták városi vezető, irányító testületeiből nagy tapasztalatokkal bíró, gyakorlott és képzett helyi politikusok. Többen — mintegy nyolcan — akkor és azóta is úgy gondolták, az alapszabály durva megsértése történt a választás és jelölés során.
— A helyzet a pénteki küldöttgyűlésig érlelődött, ahol a jelenlévők elismerték, rendezni kell a sorokat, a szabályoknak megfelelő politikai vita és eljárások után született meg a döntés. Visszahívták az elnököt, Göndör Istvánt, az alel-
nököket, valamint az elnökség tagjait. Mivel egy politikai párt "egy percig" sem lehet vezetőség nélkül, új tisztségviselők választására került sor.
Az elnöki tisztet Böröcz Zoltán, az alelnökit Lovrek Katalin és Varga Beáta tölti be. A tíztagú elnökség átlagéletkora 38 év. Az MSZP-s önkormányzati képviselők közül csak dr. Fodor Csaba tagja a vezető testületnek. — Ráfért erre a pártra a fiatalítás — folytatta Böröcz Zoltán —, hiszen ''89-töl gyakorlatilag ugyanazok kaptak szerepet a vezetésben. Magam is a saját szerepemet abban látom az elnöki tisztség mellett, hogy a fiatalok között, velük együtt segítsem a fiatalítás folyamatát. A küldöttgyűlésen és az alapszervezeti gyűléseken az elemző, feltáró beszélgetések során kibontakozott az a vélemény, hogy az utóbbi időben nem volt elégséges a politikai háttér a polgármester és az önkormányzati frakció mögött. Sorozatosan olyan döntések születtek, amelyeket nem előzte meg politikai ál-
lásfoglalás. Az országgyűlési képviselő, Göndör István a helyi pártvezetés terhei mellett — megbízatásaiból adódóan — fel kellett hogy vállalja a törvényelőkészítési munka felelősségét, a frakcióvezető-helyettesi munkát, amelyet kifogástalanul ellát. Az új elnök szerint pozitív változás az ő tehermentesítése, a helyi erők segítik növelni Göndör István súlyát az országos politikában.
— Egy szociáldemokrata típusú pártban folyamatos megújulásra van szükség. Azt szeretnénk, ha ezt a rendszert nem befolyásolná alapjaiban a ciklikusság. Jó és kívánatos lenne helyi szinten szétválasztani a pártvezetést a polgármesteri, frakcióvezetői, képviselői feladatköröktől. Emellett szükségszerű a region-alitás elvének erősödése is a szerveződésben. Nyitásra van szükség minden téren, például a jelöltállítási rendszeren, amely — be kell vallani — mára eléggé megcsontosodott — vélekedett Böröcz Zoltán.
LEMONDOTT A KAPITÁNY
Lemondott beosztásáról Nagykanizsa rendőrkapitánya, dr. Horváth István r. alezredes. A lemondást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogadta, s dr. Horváth Istvánt július 15-vel alacsonyabb (nem vezetői) beosztásba helyezte a Zala megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Elemző-Értékelő Osztályára, kiemelt főnyomozói beosztásba. Június 27-én este egy aznap Zalakarosról eltulajdonított Honda Accord üldözése közben a nagykanizsai rendőrkapitány által vezetett Volkswagen Bora típusú szolgálati gépkocsi Sármellék és Fenékpuszta között nagy sebességgel lesodródott az útról, s a szalagkorlátnak, valamint egy, a fenti útszakaszon közlekedő Toyota Hiace t...