Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
10.84 MB
2020-12-03 13:53:08
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
354
2357
Rövid leírás | Teljes leírás (393.49 KB)

Kanizsa 2003. 043-045. szám december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XV. évfolyam 43. szám • 2003. december 4. • Megjelenik 21.000 példányban http://kanizsaujsag.kanizsa.hu
Autóhifi, autóriasztó/ műszaki használtcikk kis- es nagykereskedelem
Nagykanizsa Platán sor l T«sl /fax. 93/333-837 iw ao/ay tv-mt fc tiiaii [:ifcti"oinaii©i:l*ifello hu
AD»Nf''
A latin eredetű szó -adventus - megérkezést jelent, s a Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. A régi időkben éjféli harangszó hirdette kezdetét", egyszersmind az egyházi év megnyitását.
Advent varázsos hangulatát nemcsak a karácsonyi várakozás keresztény mitológiája alakította ki, hanem a téli sötétben a melegre, a fényre, a megújuló életre vágyódás ősi izgalma is. A karácsonyig tartó négy hét alatt számos szent ütmepét találhatjuk a naptárban, akiknek a népi gondolkodás nemcsak közbenjáró szerepet, de mágikus hatalmat is tulajdonít.
A várakozás örömét, a karácsonyra készülés hangulatát emeli, ha lakásunkat már jó előre feldíszítjük az ünnepre. Az adventi koszorú hagyománya is az ősidőkbe nyúlik vissza. Első nyomait a néprajzkutatók északon, a Keleti-tenger partvidékén és szigetvilágában találták meg. Az adyenti koszorú gyűrűje az örökkévalóság, a tökéletesség kifejezője.
Nagy szerepe van az adventi előkészületekben az ablaknak. A kellemes otthoni melegben rajta keresztül kényelmes nézni a természet változását, a zúzmarát, a havat, az ereszen egyre növekvő jégcsapot. Az ablak a külső fény forrása - de egy kicsit megvilágított színpadnak is tekinthetjük, amelynek feldíszítése hozzátartozik az ünnephez.
Békés, boldog iinnepvárást mindenkinek!
A Kiskastély adott otthont munkatársunk, Bakonyi Erzsébet költői estjének november 21-én, melyet a HSMK és a Zalai írók Egyesületének Kanizsa Műhelye rendezett. A műsorban Kocsis Edit és Horváth István Radnóti-díjas versmondó szólaltatta meg a Salvatore Quasimodo Költőversenyen nemrégiben elismerő oklevélben részesült versíró alkotásait. A felcsendülő lágy dallamokról, a szavalatok zenei aláfestéséről Kollonay Zoltán zongoraművész, zeneszerző gondoskodott. A program kiegészült az alkotó csokorba gyűjtött és kiállított színes tájfotóival. Az est házigazdája Tóthné Hegedűs Erzsébet volt.
SZERZŐI EST
2
VÁROSHÁZA
2003. december 4.
NAGYKANIZSA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE ÁLTAL ALAPÍTOTT KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSA
Tájékoztatjuk a lakosságot és a társadalmi szervezeteket, hogy városunk közgyűlése 2004-ben is tervezi kitüntető címek adományozását. Önkormányzatunk ilyen módon is kifejezi a város megbecsülését azok iránt, akik:
- a város fejlesztésében kiemelkedően munkálkodtak, tudományos, művészeti munkásságuk során maradandót alkottak,
- tevékenységükkel a város gazdaságának, kultúrájának fejlődését, az itt élők életkörülményeinek javítását szolgálták,
- kiemelkedő helyi közéleti tevékenységet végeztek, tevékenységükkel Nagykanizsa város hazai és nemzetközi hírnevét öregbítették,
- kiemelkedően támogatták a kisebbségek kultúrájának fejlődését, életkörülményeik javítását.
Mindezek elismerésére Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése a következő kitüntetéseket alapította:
- "Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára" kitüntető cím
HADIGONDOZOTTAKÉRT
Szövetségünk fö célkitűzése a hadigondozottak érdekképviselete. Sajnálatos tényként kell megállapítanunk, hogy az e körben érintett állampolgárok egy része a folyamatos tájékoztatás hiányában egyáltalán nem vagy csak részben tudja jogait érvényesíteni.
Fentiek alapján a szövetség nagykanizsai csoportja tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az alább...