Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
15.09 MB
2020-12-11 09:24:51
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
387
784
Rövid leírás | Teljes leírás (91.4 KB)

Kanizsa 2009. 001-004. szám január

Cím: Kanizsa
Alcím: Lokálpatrióta Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

Az újság szövege:

-1J1HJ
Májusi programajánló: 9.
night
Gfig> 0-g)
|B&sh Odrom
0258) 3egyek elővételben 23. kaphatók.
Slam Junior
o-ijüijqj^TTlTniCi^
Nyitva: P.-Sz.: 20.00-05.00
nagykanizsa, Balatoni út S.

Megnyílt /7
i
Megújult környezetben
(a Borpatika helyén)
H-P: ''9-17, Szp: 9-12
M/UOR FERENC ÓRÁS
Kan izsa
Karneváli hangulat
Szerda déltájban szinte vetekedett az Erzsébet tér és szökőkút környéke a Velencei karnevál hangulatával. Öt középiskola 791 végzős diákját hívta a térre a Városi Diákönkormányzat, hogy elköszönjenek a néhány nap múlva érettségiző fiataloktól.
A hölgyeket és urakat üdvözlő szavaiban Cseresnyés Péter alpolgármester az egész napra tartalmas bulizást, a jövő héten kezdődő érettségi vizsgákhoz sok sikert, további életükhöz pedig boldog felnőttkort kivánt. A diákoknak Szmodics Józsefné, a Művelődési és Sport Osztály vezetője út-
ravalóul azt kívántajárjanak szerencsével és valósuljon meg minden álmuk. Az önkormányzat nevében kapott meglepetés-ajándék, a kitűzhető katicabogár pedig jelképcsen sugallja azt számukra, hogy a város visszavárja őket. S amikor képzett szakemberként visszarepülnek, segítsék a a város fejlődését, hogy sikeres legyen Nagykanizsa.
A Dr. Mező Ferenc Gimnázium búcsúztató műsorát hallgatva az Erzsébet tér elcsendesedett, majd a diákok visszaballagtak iskoláikba.
B.E.
Műszaki vizsgáztatás
• személy és haszongépjárművek 3,5 t-ig
• utánfutók, pótkocsik 3,5 t-ig
• motorkerékpárok
• zöldkártya készítés
Várkapu Autóház
Vjkoda Márkakereskedés Tel.: 06 (95) 536 550
íSlMPl^m
Nagykanizsa és a Dunántúl információs weboldala
Hírek - Információk - Érdekességek - Szórakozás A legfontosabb cégek, szolgáltatások egy helyen! www netimpex.hu Ingyenes lakossági apróhirdetés''
Édesanyáink ünnepe
„Ő maga az öröklét" címmel, Lengyák István szervezésében tartották meg a városi anyák napi műsort a Honvéd Kaszinó színháztermében, amelyben részt vettek a Farkas Ferenc Városi Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola zongora tagozatos hallgatói, valamint a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai.
Az eseményt városunk alpolgármestere, Cseresnyés Péter ajánlotta a vendégek figyelmébe:
- Ez a nap egy olyan nap, amelyiknek mindenki örül, legyen az szülő, gyermek, unoka, hisz a legfőbb ajándék maga a szeretet. Kiktől tanulhatnánk többet a szeretetről, mint az édesanyáktól. Kiktől tanulhatnánk többet kitartásról, türelemről, gondoskodásról, mint tőlük. A mai nap ünnep, az édesanyák ünnepe. Emlékezzünk rájuk, azokra, akiknek köszönhetjük, hogy ma itt vagyunk. Az anyai szeretethez sok-sok türelem és áldozat szükséges. Az anyák adják ezt a hétköznapokban észrevétlenül, természetesen. Gondoskodnak rólunk, gyermekeikről, akiket a sors vagy a gondviselés rájuk bízott. Ma mondjunk köszönetet minden édesanyának. Kívánjuk nekik, hogy minden nehézség, amelyek a hétköznapjaikban előfordulnak, a szeretet titokzatos módján változzanak őszinte örömmé a szivükben. Kívánjuk, hogy sokáig legyenek még köztünk és élvezhessék szeretetünket, ahogy gyermekként mi is élveztük az övükét.
A megnyitó beszéd után a közreműködő gyerekek előadták zenés és verses műsorukat a hazai szépirodalom gyöngyszemeiből válogatva. Idéztek többek között Gazdag Erzsitől, Nagy Lajostól, Szabó Lőrinctől és Weöres Sándortól.
Stever Edina
2
Kanizsa - Érdemesek
2008. május 8.
Kanizsai kitüntetettek a határon túlról
A Város Napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere kitüntetést vehetett át Bence Lajos költő és publicista a sz...

Insert failed. Could not insert session data.