Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
12.02 MB
2020-12-19 13:55:04
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
369
661
Rövid leírás | Teljes leírás (445.01 KB)

Kanizsa 2004. 001-004. szám január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Dél-Zalai Hetilap
idTlíl
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
XVI. évfolyam 1. szám • 2004. január 6. • Megjelenik 21.000 példányban http://kanizsaujsag.kanizsa.hu
(MK)
Autóhifi, autóriasztó, műszaki használtcikk, MOBILTELEFONOK, digitális fényképezőgépek
Nagykanizsa, Platán sor 7. Tel./Fax: 93/333-837

VÁROSHÁZA
2004. január 6.
TISZTELT NAGYKANIZSAIAK!
Megtiszteltetésnek tartom, hogy az új év első napján köszönthetem Önöket.
Felemelő érzés a városért végzett munka, különösen azért, mert az önkormányzati testületben és a polgármesteri hivatalban is számtalan munkatársamat csak a város sikere vezényli, és nagyon sok a hivatalt nem viselő városlakók között is az önzetlen támogató. Az egy évvel ezelőtt megfogalmazott programunk nehéz terhet rótt ránk, de van bennünk erő és akarat a végrehajtására.
Megkezdtük a városi költségvetés átalakítását, az intézményi struktúra módosítását, egy takarékosabb gazdálkodási modell kialakítását. Amellett, hogy csökkentettük a közszférában foglalkoztatottak számát, a pályázat írással és az Európai Uniós ügyekkel foglalkozó új munkaköröket hoztunk létre. Az önkormányzat Nagykanizsa második legnagyobb foglalkoztatója, a közszférában dolgozó közel 3000 fővel. A 15 milliárdos költségvetés olyan gazdasági erő, melyet szerződéseinknél érvényesíteni kell. Aki városunknak szolgáltat, legyen erre büszke. Emellett biztosan számíthat számláinak kiegyenlítésére. Az elmúlt egy évben számos, a város számára előnytelen szerződést sikerült módosítani. Mindenki érzékelheti, hogy takarékos és kemény partner vagyunk, amikor a közpénzek felhasználásáról van szó, másrészt az itt keletkezett többletforrásokból tudunk az elmaradt infrastruktúra fejlesztésére fordítani.
A költségvetéssel kapcsolatosan legnagyobb sikerünknek azt tartom, hogy a város és környezete nem a csődhelyzettől és a kifizetések leállításától hangos, mint egy évvel korábban, hanem rendezett, kiegyensúlyozott gazdálkodás folyik.
A nagykanizsai kistérségben 2003. november 30-i állapot szerint 183 fővel kevesebb a munkanélküli, mint egy évvel ezelőtt, míg a másik 5 Zala megyei kistérségben - a zalaegerszegit is beleérve -nőtt a munkanélküliség. Ez elsősorban az itt működő vállalkozások sikere, de meggyőződésem, hogy a város vezetése is segítette ezt a folyamatot, hiszen a vállalkozók számára kedvezően módosítottuk az adórendeletünket, jelentősebben ösztönözve a munkahelyteremtést. Az ipari parkban közel 200 millió forint értékben kedvezményesen adtunk el befektetői területeket. A szerződések során 170 új munkahely jött, illetve jön létre. A kormány által átadott két laktanyában 160 fő foglalkoztatása biztosított.
A jövőben továbbra is kiemelt feladatnak tartom a gazdaságfejlesztést, a helyi vállalkozások fejlődését és újak letelepítését. Csak a vállalkozások sikere tudja biztosítani a nagykanizsai lakosság életminőségének javítását. A terveink között szerepel egy vállalkozói inkubátorház és egy innovációs központ kialakítása, amelyek tovább serkenthetik ezt a folyamatot.
Nagykanizsán is sok a hátrányos helyzetű ember. Az ő sorsukon javítani, fontos feladatunk. 2003-ban a jogász egylet támogatásával bevezettük a mindenki ügyvédje szolgáltatást. 800 családnak konszolidáltuk a lakbértartozását, valamint visszafogtuk a lakbér-növekedés ütemét. Kidolgoztuk a szegényeket segítő programunkat, 2004 első félévében közfürdőt és szociális depót alakítunk ki. Tervezzük az átmeneti szállások kapacitásának növelését és kialakítjuk az egyedülállók otthonát. Állami támogatással folytatjuk a bérlakások építését.
Sikernek tartom, hogy megt...