Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
13.78 MB
2020-12-19 13:57:29
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
442
889
Rövid leírás | Teljes leírás (531.42 KB)

Kanizsa 2004. 018-021. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

„Lángolj fel a lelkünkben, szép égi szikra, szent öröm! Térj be hozzánk, drága vendég, tündökölj ránk fényözön! Egyesíted szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít. Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyaid."
(Az Európai Lnió Himnusza)

NAGYKANIZSA, ERZSEBET TER 23. (CENTRAL HOTEL) INFO TEL: [''36) 20 440 9700; (+36)306110616 INTERNET: WWW,01,HU
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
SJiEELING
t
2
RPA
2004. május 4.
KÖSZÖNTÜNK* EURÓPA!
KANIZSA Dél-Zalai Hetilap Ügyvezető - főszerkesztő: Luif Ibolya. Munkatársak: Bakonyi Zsóka, Dukát Éva, Nagy Krisztina, Szőlősi Márta. Hársfalvi Tímea. Tóth Tihamérné. Szerkesztőség: Nagykanizsa, Király u. 47 I. emelet. Levélcím: 8801 Nagykanizsa. Pf.: 154. Hirdetésfelvétel: Kanizsa Újság Kft. Nagykanizsa. Király u. 47 1. emelet. Kiadja a Kanizsa Újság Kft. Nagykanizsa, Király u. 47 I. emelet. Tel.: 93/312-305. Nyomja: ANTÓK Nyomdaipari Kft.. Celldömölk. Felelős vezető: Antók Zoltán. Terjeszti a Lapterjesztő Kft. Az árus példányok ára 65 Ft.
ISSN 0865-3879
E-mail címünk: kanizsahetilap@chello.hu Honlap: http://kanizsaujsag.kanizsa.hu
szerepelhettek. A csatlakozás ünneplésére német, osztrák, bolgár és erdélyi delegációt is vártunk városunkba. velük egy közigazgatási fórum keretében lehetett eszmét cserélni a HSMK kamaratermében. Ezzel egyidőben a színházteremben a Kodály Zoltán kórustalálkozó zajlott. A főiskolán a Hétköznapok az EU-ban témájú nyílt fórumra került sor.
A Mikka-Makka Játszóház is az uniós csatlakozás napjának köré szervezte az óvodai és az iskolai csoportok és a családok programját. Az udvaron gyöngyékszereket készíthettek, fejlesztő és ügyességi sportjátékkal játszhattak a gyerekek, de készültek ajándékok Anyák napjára is. Bent a játszóházban az uniós országoknak és a most belépett országoknak a kifestőjében színezhettek, uniós zászlókat készíthettek. A nap folyamán aszfalt-rajz-versenyre került sor.
Délután EU-ismereti túra keretében adhattak számot a belváros oktatási intézményeinek diákjai uniós ismereteikről. A 14 résztvevő általános- és középiskola, 14 különböző állomáson egy-egy tagországot megjelenítve, azzal kapcsolatos kérdésekkel várta a körszínpad-szerűen érkező versenyzőket. A Thúry Szakközépiskola vendéglátói spanyolos viseletben faggatták a versenyzőket az uniós népek eledeleiről. Volt ott ír gulyás, olasz spagetti, de könnyítésként a magyaros pörkölt galuskával is asztalra került. A program zárásaként a HSMK előtti szabadtéri színpadon minden résztvevő iskola egy-egy, az általa képviselt ország kultúrájából'' nyújtott ízelítőt.
A sakk szerelmesei Flumbort Andrással vívhattak szimultán csatát a Russay Olivér sportcsarnokban. A Széchenyi téren sportági bemutatók zajlottak.
A 18 órakor kezdődött művészeti gála bemutatta a város és kistér-
11 BOLDOGÍTÓ IGEN
Május l-jén 11 házaspár mondta ki a boldogító igent a nagykanizsai házasságkötő teremben. Közöttük voltak, akik már januárban bejelentkeztek erre a nevezetes napra. Az esküvői szertartást követően valamennyien sorszámozott emléklapot kaptak, mely abból az alkalomból készült, hogy Európához csatlakozásunk napján kötöttek házasságot.
sége értékes népi kultúráját. A város önkormányzata, a CKÖ, a HKÖ, a Szepetneki Német Kisebbségi Önkormányzat és a HSMK szervezésében megrendezett művészeti programot Teleki László a MEH roma ügyekért felelős politikai államtitkára nyitotta meg. Az ünnepi gálán közreműködött a Kanizsa Táncegyüttes, a Bojtár Népzenei Együttes, a Szepetneki Királyi Pál AMK német nemzetiségű gyermek és ifjúsági csoportjai, a Fehér Kígyó Cigán...

Insert failed. Could not insert session data.