Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
2.47 MB
2020-12-21 16:24:55
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
409
814
Rövid leírás | Teljes leírás (110.86 KB)

Kanizsa 2014. 027. szám augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Kan izsa
LOKALPATRIOTA HETILAP ^ruSiszPm
Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál tizenegyedszer:
Gasztronómia, kultúra és sport
A Kanizsai Kulturális Központ, a Thúry György Múzeum, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület és az önkormányzat közös szervezésében idén immáron II. alkalommal rendezik meg városunkban a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált szeptember 12-én és 13-án. A főző-versenyre a nevezéseket szeptember S-ig a Tourinform nagykanizsai irodájában adhatják le.
A fesztivál két napjának programkínálatát Magyar Ferenc, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke foglalta össze. Kiemelte, tavaly a becslések szerint közel 16 ezren vettek részt az eseményen. Idén is kibővített helyszínen tartják meg a programokat, egy-egy színpad lesz az Erzsébet téren és a Kiskastély udvarán. A főzőverseny színteréül pedig a lezárt Fő utca szolgál majd.
Az előző években megszokott hagyományos elemeket megtartották, azonban idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyermekek kikapcsolódására és jobban dominálnak majd a tájjellegű ételek és a borkínálat is szélesebb lesz. A programok sora pénteken a polgármester megnyitójával veszi kezdetét. A rendezvénynek része a 4 Torony projekt is, így fellépnek Csáktornya, Kapronca, Kaposvár
és Nagykanizsa művészeti együttesei is. Az első nap záró koncertjeit az Ivan and The Parazol és Caramel adja. Szombaton a hagyományos ünnepi felvonulással kezdenek, majd helyi művészeti csoportok produkcióit lehet megtekinteni a színpadon. AHooligans koncertjét követően zárásként az időjárás miatt elmaradt 20-ai tűzijátékot is megnézhetik az érdeklődők. A kísérő programok között pedig csúszda, ugrálóvár, népi körhinta, tűzoltó bemutató és a belvárosi kerékpárverseny szerepel.
Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) igazgatója a gyerekprogramokról számolt be bővebben. - Arra törekedtünk, hogy a legkisebbeknek is színes programokat kínáljunk. A kicsiket és szüleiket az Enekmondó együttes, a gólyalábasok, Ribizli bohóc fellépésével és a Ziránó bábszínházzal várjuk - mondta az igazgató.
A társszervező Thúry György Múzeum az 1900-as évek elejét idéző hetivásári életképet állít az Erzsébet térre. Ahogy Száraz Csilla múzeumigazgató kiemelte, a hangulatot egy terményekkel megrakott szekérrel, kosarakat áruló nővel, fazekas termékekkel teremtik meg. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a múzeumra, ahol a fesztivál ideje alatt hosszabbított
nyitva tartással várják az állandó és időszaki kiállítások iránt érdeklődőket.
Borda Attila, a Spirit Hotel Thermal Spa konyhafőnöke a fesztivál gasztronómiai programjáért felel. A verseny lebonyolításában pár apró változtatás várható. A zsűribe pedig olyan embereket hívtak meg, akik a magyar tradicionális gasztronómiáért tesznek és kapcsolódnak a dödölléhez.
- Hogy a legjobb minőségű ételt el tudjuk készíteni, ahhoz a legjobb minőségű alapanyag szükséges - ezt már dr. Polgár Zsolt, a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központjának igazgatója mondta. A dödölle legfontosabb alapanyagát, a burgonyát főszponzorként a központ biztosítja. Az intézet 60 éve működik, és olyan fajtákat nemesítettek például, melyek hámozás után sem barnulnak meg.
Cseresnyés Péter polgármester zárásként emlékeztetett, a KKK munkatársainak az ötlete volt a dödöllefesztivál és ez alapján valósult meg a város támogatásával. Igy nőtte ki magát az ország számos területén számon tartott eseménnyé, mely nem csupán a gasztronómiáról, hanem a kultúráról és a sportról is szól.
V.M.
2
Kanizsa - Szent István napja
2014. augusztus 28
A folyamatosság és az elkezdett munka fenntartása közös jövőnket szolgálja
Eső kísérte idén az államalapító...

Insert failed. Could not insert session data.