Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
9.59 MB
2020-12-21 16:26:43
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
328
626
Rövid leírás | Teljes leírás (368.76 KB)

Kanizsa 2014. 037-040. szám november

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Ne hagy— ki!
Nóvum
Spatium
Október 18-ától fogadja a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. új „NOVUM SPATIUM" lakástextil üzlete a látogatókat az Erzsébet tér 1. szám alatt. Mint azt Lérántné Mátés Valéria, a kft. ügyvezetője elmondta: - Az első hetek tapasztalatai kedvező képet mutatnak, hiszen nem csak a kínálat gyarapodott, hanem a vásárlók száma is megnövekedett.
Az üzlet ajánlatairól lapunk 7. oldalán olvashat bővebben.
A Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft.
FELVÉTELT HIRDET az alábbi munkakörökbe:
gyártmányfejlesztő gépészmérnök, informatikus, elektromos szerelőműhely vezető, műszerész
Részletek a weboldalon: www.hidrofilt.hu
HIDROFILT
Kan izsa
LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVI. évfolyam 37. szám 2014. november 6.
Sikeres próbaüzem után átadták a nagykanizsai szennyvíztelepet
8B00 Nagykanizsa. Magyar u, 191. PfJP.O.SoK 139. Tel/Phone:+36 93 536-500 Fai:+36 33 310-648 Web :www. hidrolilt.hu
Fontos állomásához érkezett a Nagykanizsa agglomeráció csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése projekt. A nagykanizsai szennyvíztisztító telep felújítási munkálatai befejeződtek, a próbaüzem lezajlott. A nemzeti színű avatószalag átvágásával dr. Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Tóth Nándor, a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás elnöke, valamint Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója hivatalosan is átadta a beruházást.
A megjelenteket Tóth Nándor köszöntötte. Beszédében kiemelte, az elmúlt évek legnagyobb Zala megyei projektje nemcsak a mai kor, hanem az elkövetkező 30-50 év követelményeinek is megfelel, hiszen a szolgáltató korábban bírságot fizetett a kibocsátott szennyvízért, ma pedig az élővízbe kike-
rülő szennyvíz minősége kis túlzással mondva majdnem ivóvíz minőségű.
Dr. Nemcsok Dénes azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel csökken a környezet terhelése, ezáltal jelentősen javul az itt élő emberek életminősége. Előrebocsátotta azt is, hogy a kormány továbbra is támogatja a környezetvédelmi beruházásokat és a hasonló projekteket, melyek megvalósítására is biztosít forrást a következő időszakban.
Kovács Tamás kihangsúlyozta: a kivitelezés 2 és fél éves időtartama alatt több mint 50 ezer köbméter földet mozgattak meg és közel 6 ezer köbméter betont építettek be. A korábbi egy medencés tisztítás helyett, növelve a tisztítás biztonságát, két medence került kialakításra, illetve egy olyan biogáz égető üzemet hoztak létre, amely a komposztálás során fölszabaduló metán felhasználásával a telep fűtését oldják meg, illetve a maradék energiával elektromos áram is előállítható.
Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik együttműködtek és részt vettek a beruházásban, közöttük a mindenkori önkormányzatoknak, hiszen a tervezés, és a tényleges szervezőmunka már ciklusokkal ezelőtt elkezdődött. Nem utolsósorban a köszönet a kormánynak is szólt, mert az önerő finanszírozásával nagyban segítette a munka eredményes befejezését. Az összesen 11,1 milliárd forint bekerülési összegből közel három milliárdot költöttek a szennyvíztelep korszerűsítésére, amely Nagykanizsa mellett a most csatornázott 12 település szennyvizét is tudja fogadni és megnyugtató módon tisztítani.
A csatornázási projekt - amelynek záró „fejezete" a szennyvíztisztító mostani rekonstrukciója - a Nagykanizsa és térsége szennyvízelvezetési agglomeráció még ellátatlan területeit fedi le, amelyek közé a város még csatornázatlan
@''folytatás a 2. oldalon)
AUTÓSISKOLA
KRESZ TANFOL...