Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
7.29 MB
2020-12-21 16:27:13
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
299
613
Rövid leírás | Teljes leírás (258.41 KB)

Kanizsa 2014. 041-043. szám december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Legyen
mindenkinek
szebb
karacsony!
a
GYUJTOALLOMAS
2014. december 5-17.
Smu
Nóvum
UAnp
Lakástextil szaküzlet
Adventi vasar!
Nyitva tartas: hétfő péntek: 8-17:30, szombat 8-12
arany, ezüst es bronz vasárnapokon is nyitva: 8-12
Nagykanizsa, Erzsebet ter 1.
(Va.vmlK.-rhaí, snkokutLil sa-mmti I
Tanfolyamaink:
December 10. (szerda) 16.30 óra
személygépkocsi vezető December 22. (hétfő) 09.00 óra TÉLI SZÜNETBEN KRESZ jelentkezéseket folyamatosan fogadunk! Ha nincs ideje bejárni tanfolyamra E-LEARNING IS ELVÉGEZHETI a Kreszt otthoni tanulással!
Érdeklődni a megadott elérhetőségeken, Beke Ivett irodavezetőnél lehet.
Várjuk szíves jelentkezésüket!
(VSM "B" E:74,51%, F: 71,43% - ÁKÓ "B": 108,24% 2014.3.)
VOKSH Oktatási Kft. (pfip^^J^ Nagykanizsa, Ady u. 30 \ Tel/fax: 93/516-634
Mobil: 06-30-491-7051
www.voksh.hu,nagykanizsa@voksh.hu
Nyt. szám: 20-0214-05
LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVI. évfolyam 41. szám 2014. december 4.
Ligetvárosi forgatag címmel, egész napos szórakozás várta a városrészben élőket a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házba. A rendezvény a Ligetváros szociális célú rehabilitációja elnevezésű pályázat keretében, egy mini projekt részeként jöhetett létre.
A „forgatagot" - dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatójának üdvözlő szavait követően -, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg. A pályázat jelentőségéről szólva kiemelte, hogy a közösségi lét erősítéséhez is hozzá tudják juttatni a Ligetvárosban élő embereket. A mai nappal egy rendezvénysorozat veszi kezdetét, ahol alkalmanként találkozhatnak, beszélgethetnek egymással az itt élő emberek, miközben a gyermekeik játszanak. Kifejezte abbéli reményét, hogy ez a különleges pályázati lehetőség,
mely egyrészt építést, fejlesztést biztosít a kanizsaiaknak, egy erő-sebb, jobb közösség kialakulását is elősegíti majd a megújuló Ligetvárosban.
A városvezetés nevében Tóth Nándor alpolgármester, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta a Családsegítő Központ azon szerepét is, hogy ezúttal nem a rászorultak keresték meg az intézményt, hanem ők jöttek a rászorultakhoz, hiszen egy Ligetvároshoz közeli művelődési intézményben találkoztak. Megjegyezte, az ott élő emberek életkörülményei jelentősen megváltoznak a 24 lakás felújításával, de mindemellett a projekt részeként folytatódik a kerékpárút építése a vasúti sorompóig, valamint az uszoda felújítása.
A rendezvény létrejöttéről Horváth István, a nagykanizsai városfejlesztési divízió vezetője elmondta: a „Ligetváros szociális rehabilitációja" elnevezésű pályázat be-
nyújtásához egy szociológia felmérést kellett készítenie az önkormányzatnak. A területen élő lakosság körében végzett kutatás kimutatta, hogy a válaszadók a Ligetváros felzárkózását célzó fejlesztés egyik eredményének élnék meg a szabadidő jobb és értelmesebb eltöltését segítő programok, képzések szervezését. Ennek a kérésnek eleget téve egy ilyen program megnyitóján vehettek részt a jelenlévők.
A divízióvezető kiemelte, a pályázat célja közé tartozik olyan nonprofit jelleggel működő szervezetek bevonása a pályázati rendszerbe, akik kapcsolatban vannak a település lakosságával, és amelyek a standard pályázati eljárások keretében nem, vagy csak kevésbé hatékonyan lennének képesek támogatási forrásokhoz jutni. Olyan térítésmentes, a helyi közösség bevonását célzó kisebb közösségi programok, kulturális rendezvények, sportesemények megvalósítására, (folytatás a 2. oldalon)