Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
2.42 MB
2020-12-21 18:22:10
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
401
840
Rövid leírás | Teljes leírás (96.84 KB)

Kanizsa 2015. 026. szám augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Kan izsa
LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVII. évfolyam 26. szám 2015. augusztus 27.
Egy helyütt, a szakképzés minden területe
Ez év július 1-től városunkban is megalakult - a szakképzés átalakítása után - a Nagykanizsai Szakképzési Centrum, melynek tárgyi, személyi feltételeit, illetve képzésben, oktatásban, sőt még az elnevezésében bekövetkező változásokat ismertette az intézmény vezetősége.
Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója elöljáróban elmondta: az átalakítást helyben is, csakúgy, mint más intézmények esetében is az országban, alapos előkészítő munka előzte meg. Majd a személyi változásokat ismertette.
- A nemzetgazdasági miniszter gazdasági főigazgató-helyettesnek Szekeres Mariannát, főigazgatónak pedig engem bízott meg. Szakmai főigazgató-helyettesnek Anda Zoltánt kértem fel - összegezte Bene Csaba, aki hozzátette: a Centrum
székhelye egyelőre a Hunyadi utcában, a korábbi nevén Nagykanizsa Műszaki Szakképző főépületében van, ám a későbbiekben a TISZK Erdész utcai intézményébe fogják átköltöztetni.
A Centrum tagintézményeinek (hivatalos elnevezése és tagintézmény-vezetőinek bemutatása) kapcsán Bene Csaba elmondta: a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Műszaki Szakképző Iskoláját Laukó Emőke, a Nagykanizsa Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskoláját és Kollégiumát Péterváriné Kiss Sarolta, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskoláját Rábavölgyi Attila vezeti. Megbízásuk egy évre szól.
A Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója kitért arra is, az elmúlt másfél hónapban megtörtént a pedagógusok, technikai
dolgozók átvétele is, valamint előkészítették a vagyonhasználati szerződés átvételét, a centrum szervezetének kialakítását.
- Mindezek mellett az intézményekben IS millió forint értékben történtek felújítások, a város önkormányzatának köszönhetően, melyekért szeretnék ez úton is köszönetet mondani a képviselőtestületnek és Dénes Sándor polgármesternek - hangsúlyozta Bene Csaba.
Megtudtuk, a Műszaki Szakképzőben a tornacsarnok került lelak-kozásra, a kollégiumban az ötödik szinten újították fel a szobákat, a Cserhátiban a homlokzati nyílászárókat cserélték ki. Ám ezeken felül a Centrum is biztosít a tagintézményei részére több mint I millió forintot a kisebb karbantartásokra, felújításokra.
Részletezte azt is, hogy folyamatban van jelenleg is a TISZK vagyonának vagyonkezelésbe vétele, továbbá azon feladatok is a Nagykanizsa Szakképzési Centrumhoz kerülnek, amik a TISZK szervezeti keretein belül kerültek megvalósításra.
- A felnőttképzés átkerül hozzánk, ez még egy kis időbe telik, az akkreditáció miatt. Összegezve: a szakképzés minden más területe is a Nagykanizsai Szakképzési Centrum égisze alatt működik.
Anda Zoltán szakmai főigazgató-helyettes tájékoztatójában közölte: a nappali képzésben ugyan nem, a felnőttoktatás-, emellett a felnőttképzés terén viszont lesz
változás. Ez utóbbi, nem iskolarendszerű, és nem is állami finanszírozású képzés keretében végezhető képzések akkreditációjának előkészítését - mint már korábban utaltunk rá - megkezdték.
- Ezzel a lépéssel a középfokú szakképzés teljes palettáján jelen leszünk. Szeretnénk kiszolgálni a régió vállalatainak, vállalkozóinak szakember szükségletét, együttműködve a kamarákkal - fogalmazott Anda Zoltán.
Az állami finanszírozású felnőttoktatás kapcsán összegezte: átveszik azokat a képzéseket, amiket eddig a TISZK folytatott, sőt, újakat is indítanak. Mint Anda Zoltán utalt rá: e téren kedvezőek a jogszabályi változások. Többek közt, aki ilyen vonalon tanul, az ingyen szerezheti a második szakmáját is, sőt, még tanulószerződéssel ...

Insert failed. Could not insert session data.