Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
9.63 MB
2020-12-21 18:23:37
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
606
853
Rövid leírás | Teljes leírás (388.39 KB)

Kanizsa 2015. 036-039. szám november

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVII. évfolyam 36. szám 2015. november S.
(93) 666-666
Kan izsa
Telephelyet váltottak, s a korábbinál jóval több megváltozott munkaképességű embernek ad munkát - az „Autistákért Nagykanizsán" projekt jóvoltából - a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Non-profit Kft. A bő másfél éve tartó program ünnepélyes záró rendezvényére múlt héten került sor.
Az egykori Petőfi utcai leánykollégiumnál - a Szociális Foglalkoztató új székhelyén - tartott ceremónián Dénes Sándor polgármester mondott ünnepi beszédet.
- Örömteli ez az esemény. Sikeresen lezárult egy projekt, amely tartalmát tekintve mindannyiunk számára kiemelkedően fontos, mivel megváltozott munkaképességű embertársaink sorsát és élethelyzetét támogatja - mondta elöljáróban Nagykanizsa első embere. Majd ar-
Garantált a modern és a megfelelő munkakörülmény
ról beszélt Dénes Sándor, hogy az említett programban a közösségi ér-zékenyítés is fontos szerepet kapott.
- E projekt keretében, az elmúlt másfél évben, lehetőség nyílt arra is, hogy valóban erősebb közösségé váljon városunk - fogalmazott a polgármester.
Hangsúlyozta: az autizmus világunk egyik komoly kihívása, amely, ha láthatatlan marad a társadalom számára, akkor magányt és elveszettséget jelent elszenvedése. Éppen ezért kell a közösség empátiája, erősítése, amit jelen projekt is nagyban segített. Csak-
úgy, mint azt, hogy 17, megváltozott munkaképességű ember kapott ezáltal munkát, köztük három autizmussal élő. A jövőben pedig még többük kap munkalehetőséget a Szociális Foglalkoztatóban.
Zárszavában elismerését - egyúttal köszönetét - fejezte ki Dénes Sándor a projektben résztvevőknek.
- A mai nappal olyan fordulóponthoz érkezett a Szociális Foglalkoztató, amelynek jelentősége 1967-es alapításához mérhető - ezt már Lérántné Mátés Valéria, a foglalkoztató ügyvezetője mondta kö-
szöntőjében. Elöljáróban összegzést adott az intézmény történetéről, majd áttért a tavaly áprilisban kezdődött projekt bemutatására.
Jelezte: a pályázat még 2013-ban került kiírásra, melyen városunk önkormányzata sikeresen vett részt. A támogatásnak köszönhetően nem csak (nagyobb) telephelyet váltottak, hanem immár korszerű munkakörülményeket is biztosítani tudnak a hátránnyal élő embereknek. Sok más mellett akadálymentesítették és új elektromos hálózatot is kiépítettek a volt leánykollégiumban.
-Az elkövetkezendő öt évben megvalósul, hogy az újonnan létrehozott álláshelyek 40 százalékban autizmussal élő emberek fognak dolgozni - szögezte le az ügyvezető, aki hozzátette: jelenleg 94, megváltozott munkaképességű ember dolgozik a foglalkoztatónál.
A beszédek után Szűcs Imre római katolikus plébános és Hella Ferenc református lelkipásztor áldotta meg az épületet, amit az ünnepélyes szalagátvágás után meg is tekintettek a megjelentek.
Sz.Zs.
1 Lt i^í Í J ''Űk*^'' • " p- ^ i -f__ _ __ hNagykanizsai II 1 Í-* M SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ '' 1 * Ofszet- és digitális nyomda öö c '' "C 111 * Varrodai munkák É> a oZOClclIlS rOgialKOZtatO . Nagyformátumú nyomtatás, " A Petőfi a. 5. szám alatt várjuk régi és új partnereinket! vágás, laminálás Megközelítés: Platán sor felől, volt leánykollégium épülete.
! ■I | a |
8800 N;Ljíyk:inizs;i, Petőfi u. (volt leánykollégium) * Telefon: =§36 93 509 7-iC) * titkárság® nkszoei.hu * www.nkszoei.hu
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fő utca rekonstrukciója alatt az ott elhelyezkedő üzletek zavartalanul és változatlan nyitvatartással üzemelnek.
2
Kanizsa - Innováció
2015. november 5...

Insert failed. Could not insert session data.