Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
9.26 MB
2020-12-22 09:56:57
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
309
643
Rövid leírás | Teljes leírás (328.84 KB)

Kanizsa 2016. 032-035. szám október

Cím: Kanizsa
Alcím: Lokálpatrióta Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Kan izsa
LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVIII. évfolyam 32. szám 2016. október 6.
Idősekért Nagykanizsán Ünnepi Hét
Az Egyesült Nemzetek Szervezete I991-ben rendezte meg először az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld 600 millió idős lakosáról. Városunkban - immár 13. alkalommal - fogadták ünnepi rendezvényekkel az időskorúakat.
Nagykanizsa önkormányzata, az Egyesített Szociális Intézmény és a házigazda Hevesi Sándor Művelődési Központ nevében Ko-vácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója üdvözölte az „Idősekért Nagykanizsán" Ünnepi Hét 2016. évi eseménysorozatának nyitó gálaműsorán megjelenteket az intézmény színháztermében. Ez a nap a naptár szerint is egybeesik az Idősek Világnapjával.
Nagykanizsa polgárai és vezetői, a város és a térség teljes közössége nevében Dénes Sándor polgármester mondott köszöntőt: ilyenkor városunk minden korosztálya kifejezi háláját és tiszteletét. Mert a tisztes évtizedeket, melyek önök mögött állnak, megilleti a
megbecsülés, hiszen mindannyian egy hosszú élet munkáját és tapasztalatait tudhatják magukénak. Különböző életutakkal és élményekkel jutottak el idáig, melyek megosztása fontos: az önök rengeteg tudása és bölcsessége kimeríthetetlen forrás a jövő problémáinak megoldásához - fogalmazott a polgármester.
- Az ünnepi hét megrendezése és a közösségi programok sokasága mind-mind a köszönet kifejezése, melyek azt tanúsítják, hogy itt Nagykanizsán a tiszteletünk magában foglalja az idős emberek elfogadását, megbecsülését és szeretetét - hangsúlyozta.
- Itt mindenki elismeri idősödő szülei, nagyszülei bölcsességeit, támogatását - a szeretetük megfizethetetlen érték számunkra. Hiszen, ahogyan egy régi mondás is tartja: „A világ összes anyagai között a szeretetnek van a legerősebb kötőképessége, és a legnagyobb teherbíró ereje."
Ebben a városban ezt a bölcsességet komolyan gondoljuk, és mély igazságnak tartjuk. Mert a mi életünk is önökkel, tehát a szüleinkkel és nagyszüleinkkel kezdődött. Önök építették fel azt a jelent, amelyben mi, az újabb generációk élünk és tovább építkezünk. Az idősek világnapja így remek alkalom arra, hogy jelezzük: belátjuk, a megőszült halánték mennyi felelősséget, feladatot, kihívást állít elénk, és ezáltal a köszönet kifejezésének erkölcsi pa-
rancsolatát is. Sajnálatos azonban - tette hozzá, de sokan gondolják úgy az idősebbek közül, hogy ők már nem járulhatnak hozzá a jövőhöz, így jöjjenek az ifjak. Azonban, ahogy Radha Soami is mondta: „A fiatalság nem életkor, inkább lelkiállapot. Akaraterő, képzelőerő, heves érzelmek, a bátorság uralma a félelmek fölött, amikor a kalandvágy legyőzi a kényelemszeretetet."
Én magam is így vélem, mert kortól függetlenül minden ember életében kellenek a tervek és az álmok, amelyek a jövőt szolgálják, és amelyben önöknek is nagy szerepe van még.
Befejezésül e gondolathoz kapcsolódva kívánt mindenkinek a családjukban, gyermekeikben és unokáikban sok-sok örömöt, boldogságot a városvezető.
Az ünnepi hét hagyományaihoz híven ebben az évben is köszöntött a polgármester egy hölgyet és urat, akik városunk idős polgárait képviselték. Légrádi Ágostonná (Ilonka néni) 1924. június 10-én született Kerkaszentmiklóson, és 201S októbere óta az Idősek Otthona lakója. Csető Jenő Árpád Mátészalkán született 1924. december 9-én, és 1999 óta a Nyugdíjas Házban él. Az Idősek Klubjának aktív tagja. 2007-ben a város vezetése a lakókörnyezetében végzett környezetszépítő munkáját a „Nagykanizsa Környezetkultúrájáért" kitüntető cím adományozásával ismerte el.
Az ünnepi gála zenei műsorral folytatódott. Molnár György Lyra-díjas hamonikaművész és Ko...